Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Mézes-mangós csirke fahéjjal

2014. augusztus 28. - weightwatcher

Nagyon szeretem a mangót, habár a magját nagyon nehéz eltávolítani. Hosszában a középen fekvő nagy lapos mag két oldala mentén kell leszelni a gyümölcs két felét. A maradék gyümölcshúst szintén le kell fejni a magról. Sokszor eszem magában, de most csirkemell filével készítettem el. Ennél a receptnél két nagy egész darabot meghagytam, a többi gyümölcshúst apró kockára vágtam. 

A mangó a kellemes íze mellett vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, rosttartalma segíti az emésztést, jótékony hatással van a szervezetre. Vitaminok közül megtalálható A-, B1-, B2-, C- és E-vitamin, valamint bővelkedik foszforban, kalciumban és nátriumban. 

mézes mangó.JPG

Hozzávalók:

  • 1 érett mangó
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 3 ek kókuszolaj
  • ATAISZ vegán zöldfűszersó (nem tartalmaz aromát, fűszerkivonatot, tartósítószert, színezéket, ízfokozót, cukrot)
  • 5-10 ml méz 
  • fahéj 

Elkészítése: 

A mangót megpucolom, a gyömülcshúst a lapos nagy mag két oldala mentén levágom, így két nagy szeletet kapunk. A többi gyümölcshúst is el kell távolítani a magról, szeleteljük kockákra. A csikremell filét kisebb szeletekre vágjuk, mindkét oldalát fűszersóval beszórjuk. A kókuszolajban a mangót hirtelen megsütjük, a tetejére rátesszük a csirkemellet, rácsorgatjuk a mézet és megszórjuk egy kis fahéjjal. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Utána fedő nélkül magas hőfokon "kettőt rottyan fél pillanat" megsütjük. 

Isteni, mennyei...hmmm...másnap vacsorára is ezt kellett készítenem :) Bulgurral tálaltuk. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr836644577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása