Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Tápióka pudding - Cukor-, tej és gluténmentes

2015. augusztus 27. - weightwatcher

A tápióka egy gluténmentes alapanyag, amelyből általában édességek készülnek, de magas keményítőtartalma miatt kiváló sűrítőanyag. 

Magát a tápiókát maniókából, egy trópusi növény gumós gyökeréből állítják elő. Többféle formában is megvásárolható (liszt, kisebb, nagyobb gyöngy)

Magas keményítőtartalma miatt a gyöngyök hő hatására áttetszővé válnak, plusz a folyadék, amelyben készül, sűrű, nyákos-puddingos állagot vesz fel. Mivel a tápióka semleges ízű, határozottan fűszerezett közegben kell készülnie: ilyenkor magába szív minden ízt és zamatot, ruganyos, lágy kis gombócokká alakul. 

Az én tápióka puddingom ilyen lett:

img_6197.JPG

Hozzávalók:

  • 10 dkg tápióka gyöngy
  • 1 dl víz
  • 5 dl szójatej/kókusztej/mandulatej tetszés szerint 
  • 2 ek paleo sweet (eritrit, xilit is használható, abból kb 3 ek kell)
  • 1 db vaníliarúd kikapart magja

Elkészítése:

A tápiókagyöngyöket a kimért vízbe kb. 20 percig áztatjuk. Ezután adjuk hozzá a kiválasztott növényi tejet és a vaníliarúd kikapart magjait. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a gyöngyök átlátszóak lesznek és besűrűsödik a tej. Amikor kész hozzáadjuk az édesítőt. 

Nekem 3 adag lett belőle a képen látható formában. Fogyasztható főzés után melegen, vagy hűtött állapotban, tetszés szerinti gyümölccsel tálalható. 

Gluténérzékeny gyerekeknek kiváló reggeli vagy vacsora lehet belőle, de desszertként is jól szuperál.   

img_6200.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr447739618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása