Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Itt az ősz, tisztítsunk!

2014. szeptember 15. - weightwatcher

Bizonyítottan jó hatásai vannak a tisztítókúráknak, de természetesen egyáltán nem mindegy, hogy milyen módszert, milyen céllal választunk.

Ha valaki elszánta magát és szeretne odafigyelni a táplálkozására, egészségesebben élni, én személy szerint legelső lépésként egy tisztítókúrát javasolok, hogy megszűnjön a további mérgeződés és a testben megindulhasson a  természetes öngyógyító folyamat is. Sokféle tisztítókúrát alkalmaznak némelyik hatásos, van amit kifejezetten elleneznek és egészségtelen tartanak. Egy évben kétszer (tavasszal és ősszel) ajánlott a szervezet számára méregtelenítést alkalmazni, hogy megtiszítstuk a lerakódott méreganyagoktól, lélegzetvételhez juttassuk a szervezetet. Biztosan sokféle, hatékony módszer létezik, engedjétek meg, hogy személyes tapasztalatom alapján ajánljam a NEERA kúrát, mint egy lehetséges megoldást.

A Neera méregtelenítést nem egy adott betegség gyógyítására fejlesztették ki. Célja, hogy az évek során a testben felhalmozódott salak- és méreganyagok okozta testi problémák kiváltó okát szüntesse meg. 

A Neera kúrának 5 változata van, én évente kétszer a 10-napos kúrát alkalmazom. Ha még soha nem végzél méregtelenítést vagy tisztítókúrát, akkor ajánlom, hogy ne rögtön a 10-napos kúrával, hanem egy rövidebb kúraváltozattal indíts, s a kúrát fokozatosan építsd fel. 

A kúra lényege, hogy 10 nap alatt szilárd táplálékot nem veszel magadhoz, csak és kizárólag a Neera szirupot szabad inni (illetve citrusleveket, citromos vizet, teát). 

A Neera méregtelenítés alapja a Neera ital, melynek összetevői: 

hatekony-fogyas-2_1.jpg

  • Neera pálma- és juharszirup              
  • cayenne bors
  • citromlé
  • tiszta víz

A szirup a magas, de könnyen lebontható gyümölcscukor-, azaz szénhidráttartalmának köszönhetően megfelelő mennyiségű energiát biztosít a szervezet számára. Könnyen felszívódik, gyorsan a véráramba kerül, így nem jelent további terhet az emésztőrendszer számára. A Neera ital nagyon kis mennyiségben tartalmaz fehérjét, ezzel tovább könnyíti a kiválasztási folyamatokat. A fák nedvéből nyert koncentrátum biztosít minden olyan ásványi anyagot és vitamint, ami testünk egészséges működéséhez szükséges, így a méregtelenítés teljesen biztonságos, és nem éhezünk.

A Neera szirupból készült ital enyhén édes, kellemes ízének köszönhetően a szilárd táplálék hiányából adódó stressz is csökken. Így a méregtelenítést könnyedén végezhetjük akár 10 napon keresztül is, úgy hogy közben nem fogyasztunk szilárd táplálékot.
A Madal Bal NEERA szirup ásványi anyag összetétele 1000g (kb. 750 ml) szirupban: Kálium (K), 2700 mg – Kalcium (Ca) 1800 mg – Nátrium (Na) 370 mg – Magnézium (Mg) 150 mg – Cink (Zn) 55 mg – Mangán (Mn) 45 mg – Vas (Fe) 20 mg Tápanyag összetétele 100g-ban: Víz 23,3% - Fehérje: 0,56% - Zsírok: 0,3 % - Szénhidrát: 74,6%" (Forrás: www.neera.hu)

A napi kúraital elkészítése (2 liter), tegyünk a kancsóba és rázzuk fel:neera-kura-ital.png

  • 1,7 l vizet
  • 1,5 dl Neera pálma- és juharszirupot
  • 1,5 dl frissen préselt citromlevet
  • késhegynyi cayenne borsot vagy gyömbért

Én szerencsés vagyok, mert nekem "izlik" a Neera ital íze. Leginkább a hideg citromos teához tudom hasonlítani. Az ára változó, de az 500 ml-es 6.800-7.500 Ft között van a bioboltokban. Én 1 db 1000 ml-t vettem, az 13.000 Ft volt, ami kb egy hétig elegendő, utána egy 500 ml-es kisebb kiszerelésűt. Az első két nap a legnehezebb, akkor estére már fokozódik az éhségérzet. Ha átlendülünk a nehezén, utána egyre könnyebb lesz. Tapasztalatból mondom, hogy valóban könnyebb. Az 5. nap a legjobb, akkora teljesen elmúlik az éhségérzet, a szervezet nem "vágyik" arra, hogy rágjon, nyeljen, teljesen elegendő csak a szirupot inni és természetesen sok plusz folyadékot venni magunkhoz.  

(Tipp: a Neera ital ízét még kellemesebbé tehetjük, ha csavarunk bele a citrom mellé narancsot is.)

A kúra alatt nem javasolt a sport, kivéve ha valaki rendszeresen sportol, de akkor is csökkentett üzemmódra kell kapcsolni. A kúra alatt az ember napról-napra jobban érezi magam, fáradtság érezése elmúlik, tele lesz energiával és a kúra utolsó napjaiban szinte úgy érzi, ezt tudná így folytatni... 

A kúra alatt ne fogyasszunk semmilyen más élelmiszert vagy táplálékkiegészítőt! Ezzel csak rontjuk a kúra hatásfokát, és megtörjük a méregtelenítési folyamatokat. Ha változatosságra vágyunk, a kúrát ki lehet egészíteni frissen facsart narancs- vagy grapefruitlével, de a tiszta víz, a borsmenta-, a csipke- és a kamillatea is jó kiegészítője a kúrának.

A kúra után csak nagyon óvatosan szabad visszaállni a normális étrendhez. Mivel az emésztőrendszer több napig pihent, óvatosan és fokozatosan kezdjünk el enni. A leggyakoribb hiba, hogy túl hamar túl sokat eszünk. Lassan, két vagy három nap alatt térjünk vissza a szokásos étkezésre.  A negyedik naptól visszaállhatunk a normális étkezésre.

A kúra nagyon sikeres, sok pozitív hatása van. Hatásai a teljesség igénye nélkül:

  • a szervezet megtisztulása a mérgektől, salakanyagoktól
  • testsúlycsökkenés (ami a szervezet egészleges tisztulásának következménye)
  • felesleges zsírok feloldása
  • növekvő életerő és vitalitás
  • a bélrendszer pihen és kitisztul
  • jobb emésztés
  • csökken az ízületek méreganyag-terhelése
  • pihentetőbb alvás
  • fokozott ellenálló képesség
  • fényes haj és erősebb körmök
  • tiszta bőr és szem
  • tisztább gondolkodás és memória
  • boldogabb, pozitívabb életszemlélet

Mivel itt az ősz, hamarosan itt az ideje a következő tisztítókúrámnak, melyről részletesen beszámolok majd nektek!

Ha további kérdésed lenne, a Neera kúráról alapvetően itt mindent részletesen megtalálható. 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr126700207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása