Néha nem kívánom a húst, ilyenkor a Nagymamám féle házi tojásokból megfőzők pár darabot, saláta mellé tökéletes húshelyettesítő.
Hozzávalók 2 fő részére:
- 6 db nagy méretű tojás
- 1 csomag koktélparadicsom
- 1 kígyó uborka
- 1 kaliforniai paprika
- 5 dkg parmezán sajt apróra darabolva
- friss bazsalikom
- pár csepp olíva olaj
Elkészítése:
Azt hinnénk főtt tojást nem nehéz készíteni. Valóban nem az, ha tudjuk a technikája. Langyos vízbe kell tenni a tojásokat (főleg ha a hűtőből vettük ki előtte). Ha forró vagy forrásban lévő vízbe tesszük könnyen szétdurranak. Jól sózzuk meg a vízet, mert akkor könnyen eltávolítható a héja. Ha keményre akarjuk a tojást főzni forrástól számítva legalább 12 percig lobogó vízben főzzük. Ha készen vannak hűtsük el a vízet alattuk és langyos vízben pucoljuk meg őket.
A salátához a zöldségeket feldaraboljuk, a parmezán sajtot és a friss bazsalikomot hozzáadjuk, majd leöntjük egy kis olíva olajjal. Szeletelt főtt tojással tálaljuk.
Jó étágyat.