Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Hús nélküli vacsora: könnyű, de laktató

2014. október 20. - weightwatcher

Néha nem kívánom a húst, ilyenkor a Nagymamám féle házi tojásokból megfőzők pár darabot, saláta mellé tökéletes húshelyettesítő. 

tojás saláta.JPG

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 6 db nagy méretű tojás
  • 1 csomag koktélparadicsom
  • 1 kígyó uborka
  • 1 kaliforniai paprika
  • 5 dkg parmezán sajt apróra darabolva
  • friss bazsalikom
  • pár csepp olíva olaj

Elkészítése:

Azt hinnénk főtt tojást nem nehéz készíteni. Valóban nem az, ha tudjuk a technikája. Langyos vízbe kell tenni a tojásokat (főleg ha a hűtőből vettük ki előtte). Ha forró vagy forrásban lévő vízbe tesszük könnyen szétdurranak. Jól sózzuk meg a vízet, mert akkor könnyen eltávolítható a héja. Ha keményre akarjuk a tojást főzni forrástól számítva legalább 12 percig lobogó vízben főzzük. Ha készen vannak hűtsük el a vízet alattuk és langyos vízben pucoljuk meg őket. 

A salátához a zöldségeket feldaraboljuk, a parmezán sajtot és a friss bazsalikomot hozzáadjuk, majd leöntjük egy kis olíva olajjal. Szeletelt főtt tojással tálaljuk. 

Jó étágyat. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr966812223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.04.27. 19:42:30

Az uborkát én helyettesítettem cukkinivel, mert allergiás vagyok az uborkára, mint nemrég tudtam meg.. meg a répára.. és egyéb :)) Jó a blog nagyon, sok receptet lesek le innen. www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-25-04-2019/ plusz megnézem, hogy a héten mi akciós és hol, ahhoz igazítom a menüt
süti beállítások módosítása