Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Egészben sült pulykamell római tálban (Paleo)

2015. március 28. - weightwatcher

Belül omlós és puha, kívül ropogós, fényes és aranybarna. Nincs titok, csak római tál! Kellemes zamata lesz az ételnek és a tápanyagai sem vesznek el.

Ennél omlósabban el sem lehet készíteni a pulykamellet! Csak beleteszed a római tálba a hozzávalókkal együtt, fedő alatt sütőbe 2,5 - 3 óra alatt készre sül. Semmi más nem kell hozzá csak víz és só, no meg a római tál. Paleo életmódot folytatóknak kifelyeztetten ajánlom. 

A római tálat a barátnőmtől kaptam, de eddig a szekrényben lapult, ma viszont kitaláltam, hogy abban sütöm meg a pulykamellet. Azt akartam, hogy nagyon omlós és puha legyen, ne legyen se rágós, se kiszáradt hús belőle.

A férjem, aki sosem eszik pulykahúst kétszer evett belőle. :) Hamarosan itt a húsvét, ha a sonka mellé kicsit fel akarod dobni a menüt, ezt válaszd! 

img_1638.JPG

Hozzávalók:

  • 1 egész bőrös pulykamell
  • 3-4 db sárgarépa
  • 3-4 db fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl víz vagy húsleves 

Elkészítése:

A megtisztított pulykamellet kívül belül megsózzuk. A répákat és a hagymát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. Helyezd el őket a hússal együtt a tálba, öntsd fel kb 2 dl vízzel (vagy húslevessel) és fedő alatt 220 fokos sütőben 2,5-3 óra alatt készre sütjük. Nem kell locsolgatni, forgatni. 

Belül istenien omlós lesz, kívül pedig ahogy a képen is látható aranybarnára sül. A hús elválik a csonttól. Bármilyen zöldséggel elkészíthető.  

 A római tál titka az előkészítésben rejlik. Minden használat előtt be kell áztatni legalább fél órával, illetve mindig hideg vagy langyos sütőbe tegyük. Néhány percnyi melegedés után kapcsoljunk magasabb hőfokra. A sütési idő kicsit hosszabb, de a végeredmény kárpótol. 

img_1652.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr707313596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.03.28. 20:10:59

Miért kell egy ételhez odaírni, hogy paleo? Semmilyen értéket nem ad hozzá, hogy egy kamu diétához passzol.

weightwatcher 2015.03.28. 20:12:48

A paleo nem diéta. Akit érint annak számít, akit nem az ne foglalkozzon vele.

Judit Homonyik 2019.04.06. 17:17:45

Mi történik és mi a módja a sütésnek, amennyiben zománcozott a sütőtál kívül és belül is? Nyilván beáztatni nincs sokértelme?
süti beállítások módosítása