Belül omlós és puha, kívül ropogós, fényes és aranybarna. Nincs titok, csak római tál! Kellemes zamata lesz az ételnek és a tápanyagai sem vesznek el.
Ennél omlósabban el sem lehet készíteni a pulykamellet! Csak beleteszed a római tálba a hozzávalókkal együtt, fedő alatt sütőbe 2,5 - 3 óra alatt készre sül. Semmi más nem kell hozzá csak víz és só, no meg a római tál. Paleo életmódot folytatóknak kifelyeztetten ajánlom.
A római tálat a barátnőmtől kaptam, de eddig a szekrényben lapult, ma viszont kitaláltam, hogy abban sütöm meg a pulykamellet. Azt akartam, hogy nagyon omlós és puha legyen, ne legyen se rágós, se kiszáradt hús belőle.
A férjem, aki sosem eszik pulykahúst kétszer evett belőle. :) Hamarosan itt a húsvét, ha a sonka mellé kicsit fel akarod dobni a menüt, ezt válaszd!
Hozzávalók:
- 1 egész bőrös pulykamell
- 3-4 db sárgarépa
- 3-4 db fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- só
- 2 dl víz vagy húsleves
Elkészítése:
A megtisztított pulykamellet kívül belül megsózzuk. A répákat és a hagymát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. Helyezd el őket a hússal együtt a tálba, öntsd fel kb 2 dl vízzel (vagy húslevessel) és fedő alatt 220 fokos sütőben 2,5-3 óra alatt készre sütjük. Nem kell locsolgatni, forgatni.
Belül istenien omlós lesz, kívül pedig ahogy a képen is látható aranybarnára sül. A hús elválik a csonttól. Bármilyen zöldséggel elkészíthető.
A római tál titka az előkészítésben rejlik. Minden használat előtt be kell áztatni legalább fél órával, illetve mindig hideg vagy langyos sütőbe tegyük. Néhány percnyi melegedés után kapcsoljunk magasabb hőfokra. A sütési idő kicsit hosszabb, de a végeredmény kárpótol.