Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Ünnepi grillcsirke

2015. december 28. - weightwatcher

img_9761.JPG

Otthon is lehet tökéletes grillcsirkét sütni sütőben, nem csak a sütödékben! Nálunk ez volt az ünnepi menü és a 4 éves kisfiam is úgy ette az omlós melle húsát, mint még soha!

A titok benne, hogy legalább másfél napig hagyjuk pácolódni a csirke fűszersóban. Ettől lesz istenien omlós belül és ropogós kívül. Én az egész mellét levágtam és a tepsiben a kiterített csirke mellett sütöttem meg. Egyetlen oka volt, hogy hamarabb készen legyen :)

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • csirke fűszersó
  • pici olíva olaj

Elkészítése: 

Egy nappal a sütés előtt kenjük be alaposan a csirkét olíva olajban elkevert fűszersóval. Nyugodtan tegyünk a bőre alá is és az üregekbe. Hagyjunk hűtőben pihenni 24 óráig. 

Sütés előtt másfél órával vegyük ki a hűtőből, majd 200 fokos sütőben, alufólia alatt másfél-két óra alatt süssük teljesen puhára a csirkét, majd fólia nélkül, grill fokozaton pirítsuk meg mindkét oldalát. Köretet tetszés szerint válasszunk hozzá. 

img_9760.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr38200532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása