A családunk nagyon szereti a rántott húst. Sem a fehér lisztet, sem a prézlit (zsemlemorzsát) nem szeretem használni az elmúlt években, anélkül pedig lássuk be nem igazi a rántott hús.
Így kényteken voltam kitalálni egy olyan egészséges megoldást, amihez nem kell különleges hozzávaló, amitől a hús még omlósabb és finomabb lesz, mégsem kell egészségtelen hozzávalókat használnom.
Hozzávalók:
- 20 dkg mandulaliszt
- 2-3 tojás
- 20 dkg csirkemell filé
- só
- 350 gr borsó
- vaj (Kerrygold Irish)
- 3 ek kókuszszír
Elkészítése:
A csirkemell filét vágjuk vékony szeletekre, klopfoljuk és sózzuk. Közben a mandulalisztet és a tojásokat felverve tegyük egy-egy tálba. Forgassuk meg a sózott hús mindkét oldalát először a mandulalisztben, majd a tojásban. Felhevített kókuszszírban süssük aranybarnára. Garantáltan nem csalódunk. Ropogós, ízletes, omlós bundát kapunk.
A borsót pároljuk fedő alatt vajon kb 10-15 percig közepes lángon. Ha szükséges fűszerezzük (sóval vagy 7-fűszersóval).
Jó étvágyat!