Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Gyümölcssaláta

2014. december 25. - weightwatcher

Tökéletes reggeli vagy vacsora lehet egy tál friss gyümöcssaláta. Vitaminbomba, kíméletes és ki lehet vele váltni egy főétkezést. A benne lévő gyümölcscukor miatt laktató, mégis diétákba is tökéletesen illeszthető. 

fruktóz vagy gyümölcscukor a legédesebb cukorféleség, a gümölcsökben és a mézben található meg természetes formájában. Biológiailag a nagyon fontos szénhidrát.

A szervezetben a gyümölcscukornak szőlőcukorrá való átalakulása enzimes hatásra megy végbe. Így a gyümölcscukor is felhasználódik, de elfogyasztása után, lassabban növeli meg a vércukor szintet, mint a szőlőcukor. Ennek gyógyászati szempontból nagy jelentősége van. A gyümölcscukor a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40%-kal kevesebb is elegendő. Ezáltal csökkenthető az energiabevitel. Cukorbetegek is fogyaszthatják.

fullsizerender1.jpg

Vágjuk össze a gyümölcsöket apró darabokra és már kész is.

Én almát, banánt, kiwit és mandarint tettem bele.

Jó étvágyat.  

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr517004801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása