Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Paleo kókusztorta eperöntettel

2015. május 10. - weightwatcher

 Istenien omlós és finom!  

image01.jpeg

Kókusztorta

Hozzávalók:

  • 40 g kókuszreszelék
  • 60 g kókuszliszt
  • 4 g Konjac liszt (ha nincs, útifűmaghéj is jó helyette)
  • 2 g szódabikarbóna
  • 70 gr Xilit "porcukor" - PorXukor (ez volt itthon, de eritrit is jó hozzá) 
  • 3 tojás
  • 4 ek kókuszolaj
  • 2,5 dl víz

Elkészítése:

A száraz összetevőket (kókuszereszelék, kókuszliszt, konjac liszt, Xilit, szódabikarbóna) és a nedves összetevőket (olvasztott kókuszolaj, tojás, víz)  külön-külön keverjük össze, majd folyamatosan keverés mellett öntsük össze és habverővel készítsünk belőlük masszát.
Csatos tortasütőben 190 fokon 45 perc alatt süssük meg.

Eper öntet:

Hozzávalók:

  • 10-15 db eper
  • 2 dl kókuszkrém
  • 1 ek eritrit
  • 1 kk Citrus Pektin (természetes lekvárzselésítő)

Elkészítése:

A kókuszkrémet felmelegítjük, hozzáadjuk a 10-15 darab kisebb darabokra vágott epret. Amikor már kellően meleg adjuk hozzá az eritritet és a pektint, kb. fél percig kevergessük. "Kettőt rottyan fél pillanat" és kész. Vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hülni.  

Házi csokival is tálalható:

image1.jpeg
 

A kókuszos süti és a házi csoki eredeti receptjét Szafinál itt találtam. A sütiből kihagytam az aszkorbinsavat és nem DW cukorhelyettesítőt tettem bele, így is istenien omlós és finom lett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr407448428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása