A padlizsán egyre népszerűbb zöldség hazánban is, akár sütve, főzve, rántva, rakott főételként, töltve és párolva egyaránt fogyasztható. Tartalmaz C és A-vitamint és igen gazdag ásványi sókban is. Ha vendégeket várunk egy kis padlizsánkrém előételnek tökéletes választás lehet.
A padlizsán a burgonyafélék családjába tartozik - Paleo életmódban nem megengedett.
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- só
- bors
- 1 fokhagyma
- 1 kisméretű vöröshagyma
- saját készítésű majonéz, itt egy jó recept hogyan készítsük el
Elkészítése:
A megmosott egész padlizsánt 200 fokon sütőben 30 perc alatt puhára sütjük. Akkor jó, amikor kicsit "összeesik" vagy villát könnyedén bele lehet szúrni. A megsült padlizsán belsejét kikaparjuk, megvárjuk míg kihűl. Turmixgépben a padlizsán belsejét a felkockázott vöröshagymával és a fokhagymával, sóval, borssal és majonézzel pár másodperc alatt krémesre turmixoljuk. Én paleo kenyéren tálaltam. Tetszés szerint zöldségekkel fogyaszhatjuk.