Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Padlizsánkrém

2014. szeptember 20. - weightwatcher

A padlizsán egyre népszerűbb zöldség hazánban is, akár sütve, főzve, rántva, rakott főételként, töltve és párolva egyaránt fogyasztható. Tartalmaz C és A-vitamint és igen gazdag ásványi sókban is. Ha vendégeket várunk egy kis padlizsánkrém előételnek tökéletes választás lehet.

A padlizsán a burgonyafélék családjába tartozik - Paleo életmódban nem megengedett.

fotó 1-3.JPG

 Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • bors
  • 1 fokhagyma
  • 1 kisméretű vöröshagyma
  • saját készítésű majonéz, itt egy jó recept hogyan készítsük el

Elkészítése:

A megmosott egész padlizsánt 200 fokon sütőben 30 perc alatt puhára sütjük. Akkor jó, amikor kicsit "összeesik" vagy villát könnyedén bele lehet szúrni. A megsült padlizsán belsejét kikaparjuk, megvárjuk míg kihűl. Turmixgépben a padlizsán belsejét a felkockázott vöröshagymával és a fokhagymával, sóval, borssal és majonézzel pár másodperc alatt krémesre turmixoljuk. Én paleo kenyéren tálaltam. Tetszés szerint zöldségekkel fogyaszhatjuk. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr916713643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása