A bio hús egy egészséges alternatíva. Nincs benne tartósítószer, állagjavító, sem gyógyszerszármazékok.
A bio húsok egészségesebbek, jobb minőségűek, hozzávetőleg kétszer annyi omega-3 zsírsavat tartalmaznak, mint a hagyományos húsok. A bio állat tartása fajának megfelelő szabad tartást jelent, kiegyensúlyozott táplálkozással, hormon- és antibiotikumos kezelések nélkül.
Mint például az én Nagymamám csirkéi a hátsó udvarban, igazi házi csirkék :) tojást és csirkehúst szinte kizárólag tőle kapjuk és onnan eszünk.
A képen látható füstölt termékeket pedig Békésről, a házi-kézműves termékek őstermelőjétől, Csaviga művektől vásárolom. Csavigáék kukorica termesztéssel kezdik a kolbászgyártást, mindig az évszaknak megfelelő munkát végzik a kolbászon. Megtermelik a neveléshez szükséges takarmány-gabonaféléket, amivel a disznóikat etetik és nevelik. A Csaviga Műveknél kapható disznóságok a szó legszorosabb értelmében háztáji alapanyagból és hagyományos módon készültek. Ráadásul őstermelőként ezt a tényt az uniós előírásai szerint papírokkal igazolni is tudja.
De nemcsak kolbászt gyártanak értékesítésre, kapható náluk abált szalonna, kolozsvári szalonna, fehér szalonna, disznósajt, füstölt májas, tepertőkrém is. Gyakorlatilag minden, amit disznóból elő lehet állítani, mindezeket saját kezüleg a ők csinálják. A vállalkozás abszolút családi, személyesen ismerem az egész családot és szívből ajánlom bárki számára a tőlük való beszerzést!