Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Sonka, kolbász, disznósajt - Füstölt házi termékek

2014. augusztus 20. - weightwatcher

fotó 5.JPG

A bio hús egy egészséges alternatíva. Nincs benne tartósítószer, állagjavító, sem gyógyszerszármazékok. 

A bio húsok egészségesebbek, jobb minőségűek, hozzávetőleg kétszer annyi omega-3 zsírsavat tartalmaznak, mint a hagyományos húsok. A bio állat tartása fajának megfelelő szabad tartást jelent, kiegyensúlyozott táplálkozással, hormon- és antibiotikumos kezelések nélkül.

Mint például az én Nagymamám csirkéi a hátsó udvarban, igazi házi csirkék :) tojást és csirkehúst szinte kizárólag tőle kapjuk és onnan eszünk. 

A képen látható füstölt termékeket pedig Békésről, a házi-kézműves termékek őstermelőjétől, Csaviga művektől vásárolom.  Csavigáék kukorica termesztéssel kezdik a kolbászgyártást, mindig az évszaknak megfelelő munkát végzik a kolbászon. Megtermelik a neveléshez szükséges takarmány-gabonaféléket, amivel a disznóikat etetik és nevelik. A Csaviga Műveknél kapható disznóságok a szó legszorosabb értelmében háztáji alapanyagból és hagyományos módon készültek. Ráadásul őstermelőként ezt a tényt az uniós előírásai szerint papírokkal igazolni is tudja.

De nemcsak kolbászt gyártanak értékesítésre, kapható náluk abált szalonna, kolozsvári szalonna, fehér szalonna, disznósajt, füstölt májas, tepertőkrém is. Gyakorlatilag minden, amit disznóból elő lehet állítani, mindezeket saját kezüleg a ők csinálják. A vállalkozás abszolút családi, személyesen ismerem az egész családot és szívből ajánlom bárki számára a tőlük való beszerzést!   

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr686603839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása