Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Sült libamáj cukkinivel, karamellizált szőlővel

2014. szeptember 06. - weightwatcher

Azt hiszem már említettem mennyire szeretem a libamájat. Hidegen zsírjában, egészben sütve, szeletekre vágva, zöldséggel, gyümölccsel.

Igen, gyümölccsel. A frissen sült libamáj szeletekhez nagyon jól passzol egy kis karamellizált alma vagy szőlő. 

máj.JPG

Hozzávalók:

  • 70 dkg libamáj
  • 20 dkg libazsír
  • 1 nagy cukkini
  • 10-15 szem szőlő
  • 1 ek méz
  • 1 dl víz
  • 7-fűszersó
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A libamájat 3 cm vastag szeletekre vágom, zsírjában közepes lángon fedő alatt 10 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütöm. A máj akkor jó, ha belül már nem véres, kívül egyhén barna. Dobtam a zsírba pár fokhagymát, azzal együtt sült meg a máj. 

Közben egy kis zsíron megpároltam a karikákra vágott cukkinit amit 7-fűszersóval ízesítettem. A legvégén magas hőfokon egyhén megpirítottam. 

A szőlőt 1 ek mézzel, 1 dl vízzel magas hőfokon karamellizáltam fedő alatt kb 10 percig.  

Isteni, mennyei, egy pohár roséval lehet csak igazán tetőzni az ízorgiát :)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr106674079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása