Sűrűn főzök vacsorára levest. Nem terheli meg az ember gyomrát, gyorsan elkészíthető, az egész család jól lakik vele. Kedvencünk a zöldborsó leves galuskával, ami glutén, búza, tej és szójamentes.
Hozzávalók 3-4 fő részére:
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 25 dkg borsó
- 1 tojás
- 10 dkg glutén és búzamentes lisztkeverék
- só
- 1 ek kókuszolaj
- kb 2,5 liter víz
- 2 kk ételízesítő (ATAISZ Vegantéria: Nem tartalmaz aromát, fűszerkivonatot, tartósítószert, színezéket, ízfokozót, cukrot)
Elkészítés:
Répákat megpucolom és karikákra vágom, kókuszolajon picit megpárolom, hozzáadom a borsót majd felöntöm vízzel, ízesítem ételízesítővel. Lassú tűzön fedő alatt addig főzőm amíg a zöldségek kellő képpen megpuhulnak.
Galuskához a tojást felverem, hozzáadok annyi lisztet, hogy szaggadható állaga legyen, picit sózom. Forrásban lévő levesbe beleszaggatom. Pér perc múlva kész.
Attól függően hány főre készítjük arányaiban úgy változtathatjuk a hozzávalók mennyiségét.
Ezeket használtam: