Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Zöldborsó leves galuskával (glutén, búza és tejmentes)

2014. augusztus 25. - weightwatcher

Sűrűn főzök vacsorára levest. Nem terheli meg az ember gyomrát, gyorsan elkészíthető, az egész család jól lakik vele. Kedvencünk a zöldborsó leves galuskával, ami glutén, búza, tej és szójamentes.  

borsóleves.JPG

Hozzávalók 3-4 fő részére:

  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 25 dkg borsó
  • 1 tojás 
  • 10 dkg glutén és búzamentes lisztkeverék
  • 1 ek kókuszolaj
  • kb 2,5 liter víz
  • 2 kk ételízesítő (ATAISZ Vegantéria: Nem tartalmaz aromát, fűszerkivonatot, tartósítószert, színezéket, ízfokozót, cukrot)

Elkészítés:

Répákat megpucolom és karikákra vágom, kókuszolajon picit megpárolom, hozzáadom a borsót majd felöntöm vízzel, ízesítem ételízesítővel. Lassú tűzön fedő alatt addig főzőm amíg a zöldségek kellő képpen megpuhulnak.

Galuskához a tojást felverem, hozzáadok annyi lisztet, hogy szaggadható állaga legyen, picit sózom. Forrásban lévő levesbe beleszaggatom. Pér perc múlva kész.  

Attól függően hány főre készítjük arányaiban úgy változtathatjuk a hozzávalók mennyiségét. 

Ezeket használtam:


1485_1.jpg ataisz-veganteria-etelizesito-150-g-76290.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr326634305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása