Még mindig az első zöldségdobozomban lévő óriás, 3.1 kg biotök felhasználása van folyamatban, a következő vacsoránk is belőle készült...töltött tök baconnel és csirkehússal. Igazság szerint mindent beledobáltam amit a hűtőben találtam és csak bíztam benne, hogy finom lesz :) Az lett. Talán kevés is lett...
Hozzávalók:
- 1/2 kis méretű vöröshagyma
- 10 dkg bacon
- 10 dkg csirkemell filé
- 3-4 db koktélparadicsom
- 10 dkg parmezán sajt
- 4-5 db csemege uborka
- 2 ek kókuszolaj
- 7-fűszersó
- 15 dkg reszelt tök
- főzni való tök (kb 0,5 kg)
Elkészítése:
A vöröshagymát megpárolom a kókuszolajon, hozzáadom a felkockázott bacont, csíkokra vágott csirkemell filét, frissen reszelek rá parmezán sajtot, hozzáadom a kotélparadicsomot egy kis 7-fűszersóval ízesítve. Közben forrásban lévő vízben 15 dkg reszelt tököt hirtelen leforrázom, majd turmix gépben pépesítem és hozzákeverem a csirkéhez a karikára vágott csemege uborkával együtt.
A tök belsejét kikaparom, megtöltöm a baconnel sült csirkével, tetejére parmezán sajtot reszelek, alufólia alatt 25 perc alatt 180 fokon összesütöm, 2 percig alufólia nélkül megpirítom a tetejét.
Diétás, könnyű, finom vacsora. Jó étvágyat! :)