Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Töltött tök baconnel és csirkehússal

2014. augusztus 27. - weightwatcher

Még mindig az első zöldségdobozomban lévő óriás, 3.1 kg biotök felhasználása van folyamatban, a következő vacsoránk is belőle készült...töltött tök baconnel és csirkehússal.  Igazság szerint mindent beledobáltam amit a hűtőben találtam és csak bíztam benne, hogy finom lesz :) Az lett. Talán kevés is lett...

töltötttök.JPG

Hozzávalók:

  • 1/2 kis méretű vöröshagyma
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg csirkemell filé
  • 3-4 db koktélparadicsom
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 4-5 db csemege uborka
  • 2 ek kókuszolaj
  • 7-fűszersó
  • 15 dkg reszelt tök
  • főzni való tök (kb 0,5 kg) 

Elkészítése:

A vöröshagymát megpárolom a kókuszolajon, hozzáadom a felkockázott bacont, csíkokra vágott csirkemell filét, frissen reszelek rá parmezán sajtot, hozzáadom a kotélparadicsomot egy kis 7-fűszersóval ízesítve. Közben forrásban lévő vízben 15 dkg reszelt tököt hirtelen leforrázom, majd turmix gépben pépesítem és hozzákeverem a csirkéhez a karikára vágott csemege uborkával együtt. 

A tök belsejét kikaparom, megtöltöm a baconnel sült csirkével, tetejére parmezán sajtot reszelek, alufólia alatt 25 perc alatt 180 fokon összesütöm, 2 percig alufólia nélkül megpirítom a tetejét. 

Diétás, könnyű, finom vacsora. Jó étvágyat! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr546639153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása