Nem csak steak formájában finom a bélszínt, apró darabokra vágva, hirtelen megsütve ideális saláták mellé is. Fontos, hogy hirtelen süssük, mert így kívül megsül belül pedig rózsaszín marad, amitől szinte szétomlik a szánkban. A szárított paradicsom erőteljes íze tökéletesen kiegészíti a balzsamecetes sült hús ízét.
Hozzávalók:
- 15 dkg marhabélszín feldarabolva
- 5-6 db szárított paradicsom
- só, bors
- Balzsamecet krém (én pietro coricellit szoktam használni)
- fris zöldségek (paprika, paradicsom, jégsalát, retek, uborka, póréhagyma...stb)
- fenyőmag
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A húst 2 ek forró libazsírban a szárított paradicsomokkal együtt hirtelen magas lángon összesütöm. Közben sózom, borsozom és sülés közben nyakon öntöm egy kis balzsamecet krémmel. Pár perc alatt kész. Ne süssük sokáig, mert akkor a hús rágós lesz. Akkor jó, ha a hús kívül bebarnul, de még puha marad.
A salátákhoz a zöldségeket megtisztítom, összevágom, fenyőmaggal megszóróm. Saláta öntetnek nyugodtan használhatjuk a hús sülése során keletkezett balzsamecetes levet.