Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Balzsamecetes marhabélszín szárított paradicsommal, fenyőmagos salátával

2014. szeptember 22. - weightwatcher

Nem csak steak formájában finom a bélszínt, apró darabokra vágva, hirtelen megsütve ideális saláták mellé is.  Fontos, hogy hirtelen süssük, mert így kívül megsül belül pedig rózsaszín marad, amitől szinte szétomlik a szánkban. A szárított paradicsom erőteljes íze tökéletesen kiegészíti a balzsamecetes sült hús ízét. 

marhabélszín.PNG

Hozzávalók:

  • 15 dkg marhabélszín feldarabolva
  • 5-6 db szárított paradicsom
  • só, bors
  • Balzsamecet krém (én pietro coricellit szoktam használni)
  • fris zöldségek (paprika, paradicsom, jégsalát, retek, uborka, póréhagyma...stb)
  • fenyőmag
  • 2 ek zsír

Elkészítése:

A húst 2 ek forró libazsírban a szárított paradicsomokkal együtt hirtelen magas lángon összesütöm. Közben sózom, borsozom és sülés közben nyakon öntöm egy kis balzsamecet krémmel. Pár perc alatt kész. Ne süssük sokáig, mert akkor a hús rágós lesz. Akkor jó, ha a hús kívül bebarnul, de még puha marad. 

A salátákhoz a zöldségeket megtisztítom, összevágom, fenyőmaggal megszóróm. Saláta öntetnek nyugodtan használhatjuk a hús sülése során keletkezett balzsamecetes levet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr796719529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása