Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Disznótoros kóstoló

2014. december 07. - weightwatcher

Az a szokás mifelénk, hogy disznóvágás után kap kóstolót mindenki aki segített a disznóvágás során, a szomszéd, no és a legközelebbi rokonok, meg persze akitől már kaptunk kóstolót. A minap én is kaptam egy adag disznótoros kóstolót: egy szép szál kolbászt.

Íme a legfontosabb információk sütés előtt:

1. Sütés előtt egy kevéske vizet öntsünk a tepsibe, ez segít párolódni, míg kiolvad a zsír. A tapasztalatok azt mutatják, hogy így kevésbé durran szét a kolbász.

2. A kolbászt sütés előtt villa hegyével szurkáljuk meg, így a zsír könnyebben folyik ki belőle és nem reped meg a bőre. 

3. A sütéshez a tepsibe a kolbász mellé egy kevéske sima disznózsírt is tegyünk. 

4. A sütés: az elején 20-30 percig lefedve párolom a kóstolót, majd fedő nélkül mindkét oldalát aranybarnára sütöm. 

10847975_10200223853315337_8186220489098448236_n.jpg

 A sült disznókóstoló méltó körete a krumpli.

Nagymamám "lerben" vagy héjában sült krumplit készít hozzá mindig. Apró szemű krumplikat megmosom, de nem pucolom meg, az előmelegített sütő rácsain 30-35 perc alatt megsütöm őket. Amikor annyira puha, hogy a villát bele lehet szúrni kiveszem, vízes konyharuhába bugyolálom és állni hagyom. Így könnyebben lejön majd a héja. Kolbászzsírral meglocsolom, de kis is lehet vele törölni a lábas alját amiben a kolbász sült.

Jó étvágyat! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr656964447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása