Ez a pite cukor-, liszt- és tejmentes. Elkészítése nagyon egyszerű, iszonyatosan finom és omlós. Ünnepek alatt ha szeretnénk desszertet enni, de már elegünk van a rengeteg cukros süteményből ezt mindenképpen süssük meg a családnak. Imádni fogják!
Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek mandulaliszt
- 6 ek eritritol
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 dl kókusztejszín
- 1 dl víz
- 60 dkg alma
- 2 tk zselatin
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
Ugyan úgy készítjük mint a piskótát, a tojásfehérjéből és az eritritolból kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk mandulalisztet. Hosszúkás jénaiba tesszük és sütőpapíron 150 fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Az almákat megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, felöltjük kókuzstejszínnel, vízzel, citromlével, majd puhára pároljuk. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatint majd a kókuszzsírt. Párperc alatt sűrű masszává főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Pár óra múlva a tésztára kenjük az almás krémet és őrőlt vaníliával megszórjuk.
A receptet itt találtam. :)