Istenien omlós és finom!
Kókusztorta
Hozzávalók:
- 40 g kókuszreszelék
- 60 g kókuszliszt
- 4 g Konjac liszt (ha nincs, útifűmaghéj is jó helyette)
- 2 g szódabikarbóna
- 70 gr Xilit "porcukor" - PorXukor (ez volt itthon, de eritrit is jó hozzá)
- 3 tojás
- 4 ek kókuszolaj
- 2,5 dl víz
Elkészítése:
A száraz összetevőket (kókuszereszelék, kókuszliszt, konjac liszt, Xilit, szódabikarbóna) és a nedves összetevőket (olvasztott kókuszolaj, tojás, víz) külön-külön keverjük össze, majd folyamatosan keverés mellett öntsük össze és habverővel készítsünk belőlük masszát.
Csatos tortasütőben 190 fokon 45 perc alatt süssük meg.
Eper öntet:
Hozzávalók:
- 10-15 db eper
- 2 dl kókuszkrém
- 1 ek eritrit
- 1 kk Citrus Pektin (természetes lekvárzselésítő)
Elkészítése:
A kókuszkrémet felmelegítjük, hozzáadjuk a 10-15 darab kisebb darabokra vágott epret. Amikor már kellően meleg adjuk hozzá az eritritet és a pektint, kb. fél percig kevergessük. "Kettőt rottyan fél pillanat" és kész. Vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hülni.
Házi csokival is tálalható:
A kókuszos süti és a házi csoki eredeti receptjét Szafinál itt találtam. A sütiből kihagytam az aszkorbinsavat és nem DW cukorhelyettesítőt tettem bele, így is istenien omlós és finom lett.