Otthon is lehet tökéletes grillcsirkét sütni sütőben, nem csak a sütödékben! Nálunk ez volt az ünnepi menü és a 4 éves kisfiam is úgy ette az omlós melle húsát, mint még soha!
A titok benne, hogy legalább másfél napig hagyjuk pácolódni a csirke fűszersóban. Ettől lesz istenien omlós belül és ropogós kívül. Én az egész mellét levágtam és a tepsiben a kiterített csirke mellett sütöttem meg. Egyetlen oka volt, hogy hamarabb készen legyen :)
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- csirke fűszersó
- pici olíva olaj
Elkészítése:
Egy nappal a sütés előtt kenjük be alaposan a csirkét olíva olajban elkevert fűszersóval. Nyugodtan tegyünk a bőre alá is és az üregekbe. Hagyjunk hűtőben pihenni 24 óráig.
Sütés előtt másfél órával vegyük ki a hűtőből, majd 200 fokos sütőben, alufólia alatt másfél-két óra alatt süssük teljesen puhára a csirkét, majd fólia nélkül, grill fokozaton pirítsuk meg mindkét oldalát. Köretet tetszés szerint válasszunk hozzá.