Egy kis nyers zöldség, pácolt lazac és kész a világ legegyszerűbb salátája.
Hozzávalók:
- 20 dkg kígyóuborka
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 marék jégsaláta
- 1/2 marék retekcsíra
- olaszos salátaöntet (Kotányit használtam: csak természetes összetevőket tartalmaz, nincs benne ízfokozó és tartósítószer-mentes)
- 3 ek olíva olaj (Pietrol Coricelli-t használtam)
- 15 dkg füstölt szeletelt norvég lazac filé (ALMAR Rémium)
Recept:
Az összes hozzávalót apróra vágjuk, a salátaöntetet olíva olajjal és egy kis vízzel összekeverjük, nyakonöntjük a zöldségeket, a csírát és az apróra vágott lazac filét a tetejére tesszük. Aki szereti a parmezán sajtot, 5-10 dkg-ot reszelhet a tetejére, attól csak finomabb lesz. Kalória értéke a sajt nélkül kb 350 Kcal.
Jó étvágyat.