Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Paradicsomos bulgur zöldségekkel

2014. augusztus 20. - weightwatcher

bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Nagyszerű alternativája a rizsnek, gyorsan elkészül és kiadós. 

A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne. 

Itt az én egyik jól bevált bulgur receptem, vegetáriánusoknak kifejezettem ajánlom! 

IMG_3487.PNG

Hozzávalók:

  • 25 dkg bulgur
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db érett paradicsom
  • 3 db koktélparadicsom
  • 3 ek kókusz zsír
  • 1/2 fej padlizsán
  • 1 póréhagyma

Elkészítés:

A bulgurt egy tálba felöntöm annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Fedő alatt kb 10 perc alatt puhára főzöm. (A megfőtt bulgur kicsit "pörgös" és "ropogós") Közben a közepes kockára vágott vöröshagymát 1 ek kókuszolajon megpirítom, a 3 érett paradicsomot feldarabolom és folyamatos keverés mellett a hagymával együtt szósszá főzőm. A padlizsánt, a póréhagymát és a koktélparadicsomot  2 ek kókuszolajon pár perc alatt összepárolom. 

A bulgurt a paradicsomszószba forgatom, összerottyantom és a sült zöldségekkel tálalom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr536603861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása