Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Paleo kenyér - a jól bevált receptem

2014. szeptember 02. - weightwatcher

Én már nagyon sokféle paleos kenyér receptjét kipróbáltam, de egyik sem volt az "igazi". Biztos vannak olyanok, amik nagyon hasonlítanak a hagyományos kovász kenyérhez, de ahhoz meg annyi minden csiribí-csiribá sosem hallottam összetevők kellenek, hogy valami mindig hiányzik itthonról. 

Nekem a Paleolit kenyérliszt vált be a legjobban. Ezt meg lehet vásárolni, nem kell minden féle magliszteket megvenni, összekeverni, kísérletezni vele, hogy mennyi pl lenmaglisztet tegyek bele, hogy ne legyen keserű...stb.

Ebben a kenyérlisztben mandulaliszt, darált dió és só van, térfogatnövelőként pedig étkezési szódabikarbónát tesznek bele.  Én megturbózom egy kis útifű maghéjjal is. 

fotó 1-1.JPG

Hozzávalók 1 db 250 gr-os kenyérhez:

  • 150 gr Paleolit kenyérliszt 
  • 3 tojás
  • 1 ek kókuszolaj
  • 2 ek útifű maghéj
  • 1 dl víz

Elkészítése:

A tojássárgáját a kókuszolajjal elkeverem, hozzáadjuk a lisztkeverkéket, majd a habbá vert tojásfehérjét óvatosan habverővel hozzáforgatom, legvégén 1 dl vízet adok hozzá az útifű maghéjjal együtt. Összekeverem és sütőpapíron kenyérformában 200 fokon 35 perc alatt megsütöm. 

Ezt használtam:

kenyérliszt.jpg

 

 A Paleolit kenyérliszt kiszerelése 0,5 kg, tehát 3 db 250 gr-os kenyeret lehet belőle sütni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr206657825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása