A család egyik kedvence! A méz és az alma együtt olyan mennyeien omlóssá teszi a csirkét, amilyenre nem is számítunk. Akinek elege van a szokásos sültcsirke ízéből, ezt kósolja meg. Nem fog csalódni!
Ezt az ételt már nagyon sokszor elkészítettem, főleg amikor vendégeket várunk. Azok is imádták, akik egyébként a hús-gyümölcs kombinációt nem annyira kedvelik. Ez egy "mindenmentes" étel, köret nélkül paleósoknak is ajánlom.
Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 kg csirkecsomb (alsó és felső) + 40 dkg csirkemell filé
- 15 dkg méz
- 3 közepes alma
- 3 nagy vöröshagyma
- 3 ek kókuszolaj
- 20 gr sültcsirke fűszersó
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymákat megpucolom, vastag karikákra vágom és kókuszolajon 10 perc alatt megpárolom, közben enyhén sózom, borsozom. Amikor már kezd karamellizálódni, hozzáöntöm a mézet és pár percig együtt párolom őket. Közben a csirkecombot szétvágom alsó és felső combra, a bőrét is eltávolítom, a mellfiléket viszont egészben hagyom. Fűszerezem a sültcsirke fűszersóval és a szeletekre vágott almával együtt rárakom a mézben sült hagymakarikákra. Fedő alatt pár percig párolom (amíg a hús kezd kifehéredni), majd az egészet átöntöm egy tepsibe és 220 fokon alufólia alatt 50 percig sütöm. További 20-25 percig alufólia nélkül 250 fokon összesütöm őket, intenzív alsó és felső sütéssel, addig amíg a csirke aranybarnára sül.
Jázmin rizzsel tálalom.