Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Mézes-almás csirke

2014. szeptember 09. - weightwatcher

A család egyik kedvence! A méz és az alma együtt olyan mennyeien omlóssá teszi a csirkét, amilyenre nem is számítunk. Akinek elege van a szokásos sültcsirke ízéből, ezt kósolja meg. Nem fog csalódni! 

Ezt az ételt már nagyon sokszor elkészítettem, főleg amikor vendégeket várunk. Azok is imádták, akik egyébként a hús-gyümölcs kombinációt nem annyira kedvelik. Ez egy "mindenmentes" étel, köret nélkül paleósoknak is ajánlom. 

mézes 1.JPG 

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 kg csirkecsomb (alsó és felső) + 40 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg méz
  • 3 közepes alma
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 3 ek kókuszolaj 
  • 20 gr sültcsirke fűszersó
  • bors

Elkészítése:

A vöröshagymákat megpucolom, vastag karikákra vágom és kókuszolajon 10 perc alatt megpárolom, közben enyhén sózom, borsozom. Amikor már kezd karamellizálódni, hozzáöntöm a mézet és pár percig együtt párolom őket. Közben a csirkecombot szétvágom alsó és felső combra, a bőrét is eltávolítom, a mellfiléket viszont egészben hagyom. Fűszerezem a sültcsirke fűszersóval és a szeletekre vágott almával együtt rárakom a mézben sült hagymakarikákra. Fedő alatt pár percig párolom (amíg a hús kezd kifehéredni), majd az egészet átöntöm egy tepsibe és 220 fokon alufólia alatt 50 percig sütöm. További 20-25 percig alufólia nélkül 250 fokon összesütöm őket, intenzív alsó és felső sütéssel, addig amíg a csirke aranybarnára sül. 

Jázmin rizzsel tálalom.

 

mézes3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr26683911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása