A lazac rendkívüli tápértékének, kivételes ízének és gazdag omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően népszerű étel az egészségükre odafigyelő ínyencek körében, sőt, még talán még azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem szeretik a halat.
Egy friss salátával tökeletes ebéd vagy vacsora lehet.
Hozzávalók:
- 15 dkg lazacfilé
- 1 marék ruccola
- 1 db paradicsom
- parmezán sajt
- 1 db paprika
- olíva olaj
- 1 ek kókuszzsír
- 7-fűszersó
- bors
Elkészítése:
A lazacot ízesítjük 7 fűszersóval, kókuszzsíron mindkét oldalát fedő alatt aranybarnára sütjük. Amíg a lazac sül, addig elkészítjük a salátát. A ruccolára és a felszeletelt zöldségekre pici olíva olajat öntünk, borssal és frissen reszelt parmezánnal megszórjuk.
Elkészítési idő: 10 perc