Hozzávalók:
- 1,5 kg karaj egyben
- Bacon
- Kolbász
- 1 fej hagyma
- Mustár
- Olaj
- Durvára darált bors
- Só
Elkészítése:
A húst megmossuk és ujjnyi vastagon bevagdossuk úgy, hogy az alját nem vágjuk el. A résekbe tesszük a szalonna, kolbász, hagyma szeleteket. Megsózzuk.
A mustár, olaj, bors kombinációból pácot keverünk és jól bekenjük. Mehet a tepsibe vagy hőálló tálba, először fólia alatt sütjük, ha már puha, rápirítunk.
Fűszervaj:
25 dkg vaj, petrezselyem, rozmaring, 1tk só, 2 tk bors, 1 chilli paprika, kis citromlé és mustár. Ezt aprító vagy turmixgépben összeturmixoljuk. Fóliára rúd formába halmozzuk, óvatosan feltekerjük és mehet a fagyasztóba. Bármikor elővehető, langyos késsel szeleteljük.
Köretnek saláta vagy sült zöldség.