Nagyon szeretem a mangót, de nehéz olyat találni az üzletekben ami elég érett. Ezért sokszor megveszem azt ami még zöld és itthon megvárom amíg megérik. Viszont néha előfordul, hogy túlérik. Ekkor magában megenni már nem finom, így sültekhez szoktam felhasználni.
Most lazac mellé próbáltam ki, istenien kiegészítik egymást.
Hozzávalók:
- 20 dkg bőrös lazacfilé
- 2 mangó
- vanília (natúr vanília őrlő - madagaszkári vaníliarúd)
- zöldség keverék (kelbimbó, brokkoli, borsó, kukorica, répa)
- 5 dkg vaj
- méz
- 7-fűszersó
- 1 ek kókusz zsír
Elkészítése:
A mangókat megpucolom és felkockázom, felmelegített kókusz zsírba hirtelen megforgatom, pici mézzel meglocsomom és őrőlt vaníliával megszórom. Fedő alatt pár percig párolom. A lazac mindkét oldalán 7-fűszersóval ízesítem, a seprenyőben a párólódó mangó közé helyezem.
Fedő alatt 3-4 percig párolom, majd pici mézzel meglocsom és fedő nélkül mindkét oldalát aranybarnára sütöm a mangóval együtt. Amíg sült a lazac addig a zöldségeket enyhén megszóróm 7-fűszersóval, vajon fedő alatt puhára párolom.
Ezeket használtam: