Egy friss salátát mindig meg lehet bolondítani egészséges magokkal, ha már kicsit unjunk a natúr "zöld" ízt. Én legtöbbször a fenyőmag mellett teszem le a voksom, mert nagy arányban tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat a szervezet számára. Ilyen példéul az A-, az E-, a B1- és a B2-vitamin. Emellett értékes ásványi anyagokban is gazdag, többek között káliumban és magnéziumban. A fenyőmag kiváló antioxidánsnak számít, rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert. A fenyőmag nagy előnye, hogy csökkenti az étvágyat, emellett elősegíti a szervezetben felhalmozódott zsírmennyiség felbontását, és azt hasznos energiává alakítja.
Íme egy gyorsan elkészíthető fenyőmagos saláta mézes-mustáros csirkemellel.
Hozzávalók a csirkemellhez:
- 30 dkg csirkemell filé
- 7-fűszersó
- 3 ek dijoni mustár
- 2 ek méz
- 3 ek kókuszolaj
Hozzávalók a salátához:
- zöldsaláta
- rukkola
- kotélparadicsom
- kaliforniai paprika
- oliva olaj
- vajretek
- fenyőmag
- 7-fűszersó
Elkészítése:
A csirkemell filét kis medalion méretű formákra vágom, mindkét oldalát 7-fűszersóval fűszerezem. Kis tálba a dijoni mustárt és a mézet összekeverem, a csirkemell szeletek beleforgatom, majd kevés kókuszolajon mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütöm.
Attól függően hány személyre készítjük a salátát, annyi zöldséget apróra vágunk (paprika, paradicsom, vajretek) rukkola ágyon tálalom olíva olajjal és fenyőmaggal.
Jó étvágyat.