A gránátalma hihetetlenül egészséges és magas antioxidáns tartalma van.
Megpucolni már annál nehezebb, de ITT találtok egy szuper leírást, hogy hogyan kell "szakszerűen" kivarázsolni a magokat. Bevallom őszintén, nekem nem mindig sikerül a profi pucolás, de a végeredmény a lényeg.
Ezt a salátát Anyukám készítette nekem :)
Hozzávalók:
- római saláta
- pár szelet bacon szalonna
- 20 dkg csirkemell
- 2 ek zsír
- 1 marok napraforgómag azaz szotyi :)
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, tekerjük be bacon szalonnával és közepes lángon süssük aranybarnára. A csirkét nem kell külön fűszerezni, mert a szalonna pont jó ízt ad neki. A salátalevelet kisebb darabokra tépjük, megszórjuk szotyival és tálaljuk rajta a sült falatokat.
Ha hús nélküli salátára vágyunk, akkor pedig dobjunk a hús helyett pár zölséget a salira, úgy is isteni választás.