Azt hisszük liszt nélkül nem is lehet igazi piskótát készíteni, pedig igen! Csak meg kell tanulnunk mivel helyettesítsük az egészségtelen hozzávalókat. Itt egy példa rá:
Hozzávalók:
- 6 közepes méretű tojás
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csipet só
- 6 ek eritrit
- 25 dkg kókuszreszelék
- 3 ek kókuszzsír
- 1 dl víz
Piskóta elkészítése:
Ketté választott tojásokból a fehérjét kemény habbá verjük, míg a sárgáját kikeverjük 4 ek eritrittel, sóval és a kakaóporral. A habot óvatosan összeforgatjuk a kakaós masszával és 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben 30 percig sütjük. Ne lepődjünk meg, ha nem lesz olyan magas mint a hagyományos piskóta, helyette egészséges szinte piskótás habot kapunk.
Krém elkészítése:
A 20 dkg kókuszreszeléket összeforgatjuk a kókuszzsírral, 2 ek eritrittel és a vízzel. Így is kenhető masszát kapunk, de aprító segítségével teljesen krém állagúvá lehet dolgozni.
A piskótát megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, megkenjük a krémmel és feltekerjük.