Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Kókuszos piskótatekercs (Paleo)

2014. augusztus 21. - weightwatcher

Azt hisszük liszt nélkül nem is lehet igazi piskótát készíteni, pedig igen! Csak meg kell tanulnunk mivel helyettesítsük az egészségtelen hozzávalókat. Itt egy példa rá: 

IMG_4189 2.JPG

Hozzávalók:

  • 6 közepes méretű tojás
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 csipet só 
  • 6 ek eritrit 
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek kókuszzsír
  • 1 dl víz

Piskóta elkészítése: 

Ketté választott tojásokból a fehérjét kemény habbá verjük, míg a sárgáját kikeverjük 4 ek eritrittel, sóval és a kakaóporral. A habot óvatosan összeforgatjuk a kakaós masszával és 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben 30 percig sütjük. Ne lepődjünk meg, ha nem lesz olyan magas mint a hagyományos piskóta, helyette egészséges szinte piskótás habot kapunk. 

Krém elkészítése:

A 20 dkg kókuszreszeléket összeforgatjuk a kókuszzsírral, 2 ek eritrittel és a vízzel.  Így is kenhető masszát kapunk, de aprító segítségével teljesen krém állagúvá lehet dolgozni. 

A piskótát megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, megkenjük a krémmel és feltekerjük. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr296623609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása