Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Tárkonyos zöldségleves csirkehússal

2014. szeptember 15. - weightwatcher

A tárkony kellemes, ánizsos illata karakteres ízt ad a húsos és a zöldséges ételeknek egyaránt. Általában szárított formában használjuk, pedig a friss tárkony íze jóval aromásabb és érdekesebb.
Levesekben, főzelékekben, ragukban egyaránt nagyon jó. A középkorban gyógyító céllal is használták, étvágyfokozóként és a magas vérnyomás ellenszereként is ismerik. A tárkonyból készült tea tisztítja a vesét, az epét, és hurutos megbetegedések esetén is jól használható.

Íme az én tárkonyos gyógylevesem :) Megfázásra, inlfuenzára az egyik legjobb recept.

tárkonyos leves.JPG

Hozzávalók:

  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 fej gomba
  • 40 dkg csirkemell filé
  • tárkony
  • ételízesítő (ATAISZ Vegantéria: Nem tartalmaz aromát, fűszerkivonatot, tartósítószert, színezéket, ízfokozót, cukrot)

Elkészítés:

A csirkemell filét apró kockákra vágom és forró vízben fehéredésig főzöm. A víz tetején keletkezett habot szűrővel eltávolítom. Zöldségeket megtisztítom, feldarabolom és a borsóval együtt hozzáadom a csirkemellhez. Ízesítem apróra tört szárított tárkonnyal és ételízesítővel. Fedő alatt lassú tűzön 40-50 perc alatt készre főzöm, így a tárkony karakteres ízt ad az egyébként hagyományos zöldséges húslevesnek. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr256700073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása