Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Zsírjában sült libamáj szeletek pirítoson tálalva - Foie Gras d'oie

2014. szeptember 20. - weightwatcher

A hízott libamáj francia elnevezése a "Foie gras". A francia konyha egyik legjellegzetesebb étele. Együtt emlegetik a kaviárral vagy az osztrigával. Mi főként ünnepek alkalmával fogyasztjuk, gyakran tálalják éttermekben friss fügével. 

fotó 1-4.JPG

 Hozzávalók:

  • 70 dkg libamáj
  • 50 dkg libazsír

Elkészítése:

Amikor a zsír meleg, de még nem forró, belehelyezzük a májat. Lefedve 10 percig forraljuk, majd fedő nélkül megismételjük ugyanennyi időre. Fontos, hogy a máj ne maradjon nyers, de vigyázzunk, hogy ne keményedjen meg. A kisült májat jénai tálba helyezzük,  a zsírt rászűrjük a májra, hogy teljesen ellepje és megvárjuk amíg meghül. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe, miután megdermed szeletelhető lesz. Ízlés szerint zöldségekkel, hagymával, fügével tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr236715581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása