Az egészségesebb, de finom táplálkozásért

Étkezz tudatosan

Étkezz tudatosan

Sült libacomb Nagyi módra

2014. október 01. - weightwatcher

Itt a tökéletes sült libacomb receptje, a család garantáltan imádni fogja!! Hogy miért "Nagyi módra"? Mert tőle tanultam úgy 50 éves recept alapján azt, hogy hogyan legyen kívül ropogós, belül omlós, mégis a legegyszerűbb elkészíteni. Már a dédszülők is így sütötték a kemencében.

Mi kakukkfüves tepsis krumplival ettük, de a hagyományos párolt káposztával is tökéletes. Ideális ünnepi ebéd vasárnapra.

libacomb2.jpg

Hozzávalók:

  • 1,5 kg vagy 4 darab libacomb (alsó és felső) 
  • fokhagyma
  • víz 

Elkészítése:

Libacombot megtiszítom, tetszés szerint elválasztjuk az alsó és felső combokat, de maradhat egyben is. Fokhagymát megpucolom, vékony csíkokra szelem és megtűzdelem vele a húst, ízlés szerint sózom. Edénybe teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a libacombokat. Közepes tűzön addig párolom, amíg puha nem lesz. Szükség szerint pótolom az elpárolgott vízmennyiséget. Miután kész pár percig külön edényben zsírjában ropogósra sütöm. 

Elkészítési idő: 1,5-2 óra

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezztudatosan.blog.hu/api/trackback/id/tr266751665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása