Itt a tökéletes sült libacomb receptje, a család garantáltan imádni fogja!! Hogy miért "Nagyi módra"? Mert tőle tanultam úgy 50 éves recept alapján azt, hogy hogyan legyen kívül ropogós, belül omlós, mégis a legegyszerűbb elkészíteni. Már a dédszülők is így sütötték a kemencében.
Mi kakukkfüves tepsis krumplival ettük, de a hagyományos párolt káposztával is tökéletes. Ideális ünnepi ebéd vasárnapra.
Hozzávalók:
- 1,5 kg vagy 4 darab libacomb (alsó és felső)
- só
- fokhagyma
- víz
Elkészítése:
Libacombot megtiszítom, tetszés szerint elválasztjuk az alsó és felső combokat, de maradhat egyben is. Fokhagymát megpucolom, vékony csíkokra szelem és megtűzdelem vele a húst, ízlés szerint sózom. Edénybe teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a libacombokat. Közepes tűzön addig párolom, amíg puha nem lesz. Szükség szerint pótolom az elpárolgott vízmennyiséget. Miután kész pár percig külön edényben zsírjában ropogósra sütöm.
Elkészítési idő: 1,5-2 óra