Hozzávalók:
- 12 dkg Dia-Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum
- 12 dkg WM gluténmentes kenyérliszt (Wessex mill)
- 1 tojás
- 2 ek eritrit
- 1 ek tej
- 1 cs. instant élesztő
- vanília aroma
- csipetnyi só
- kakaópor
- tej a tészta lazításához
- light vaj
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrod és kelni hagyod 1 órát. Kelesztés után a tésztát kétfelé szeded. Téglalap formájúra, kisujjnyi vastagságúra nyújtod, megkened olvasztott light vajjal a tetejét, megszórod a kakaóporral és eritrittel, majd szorosan feltekered. Miközben tekered a tészta másik oldalát is megkenheted vajjal, hogy jobban tapadjon rá a kakaó. Ezután 1,5 cm széles szeleteket vágsz belőle, amelyeket a sütőpapírral bélelt tepsire teszel. A tetejét meg lehet kenni vanilia aromás eritrites tejjel, amit sütés közben megismételhetsz, hogy ne legyen nagyon kemény a keksz. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöd. Amikor szép színe van kiveszed.